-Bucataria JAPONEZA imagini cu diferite retete de mancare din japonia

Simpla sanatoasa si naturala este cea mai renumita ,ocupand un loc important in arta culinara .
Bucataria japoneza este considerata a fi cea mai sanatoasa dintre toate bucararile lumii fara a se consuma foarte mult coresterol , bazanduse pe alimentele naturale continand multe vitamine , si calciu.
Alimentele de baza ale Japoniei sunt orezul , pestele , fructele de mare , legumele si fructele proaspete , si mai putin carnea de ( vita , porc , pasare ).
Fiecare mancare gatita are un aspect si un ornament diferit incat acel preparat pastrandusi gustul si aroma proprie .
Preparatele traditionale ale japoniei dupa cum stim cu toti sunt *** sushi , sashimi , tempura , udon , soba , miso supa , ozoni , nanakusagayu , supa hamaguri , katuo si multe altele ***.
Fiecare luna din an are o data cand se consuma acele preparate traditionale cum ar fi de exemplu < 1 ianuarie se mananca supa OZONI este acea supa cu gust de sos de soia si moci ( moci find acele cuburi de orez , in apa fiarta se inmoaie si sunt foarte gustoase )
< 7 ianuarie se consuma NANAKUSAGAYU este acel orez cu legume .
< 3 martie se consuma HAMAGURI este acea supa cu scoici .
< in luna mai se consuma acel peste proaspat care se numeste KATUO
acest peste KATUO se poate manca numai primavara si toamna deoarece
primavara acest peste este foarte tanar iar toamna contine acea grasime
gustoasa .
31 decembrie se mananca SOBA , soba find de tip spaghete numai ca difera
culoarea find marou , cine mananca acele paste se spune ca va avea un
inceput de an nou lung si fara multe probleme .
Ingredientele cele mai des folosite in bucataria japoneza sunt , shoyu , tuyu , mirin , dashi , sos iachinicu , sos iachisoba , si miso .
Toate preparatele gatite se serveste in farfurii de diferite culori cu dimensiuni mai mici sau mai mari astfel incat acele vesele sa dea un aspect placut fiecarui preparat .
In general populatia japoneza consuma produsele alimentare foarte ieftine si de calitate ,fara a fi o rusine pentru ei , acum este la moda a face cumparaturi cat mai ieftine si cu preturi foarte mici , dar nu din cauza ca le lipseste venitul financiar asta este moda indiferent de persoana , toti gandesc la fel .
Cat despre tinerele gospodine japoneze in momentul actual ,nu le place sa gateasca spunand ca este MENDOKUSAI a gati prefera preparate gata pregatite din Super Marchet , fara a se gandi ca acele preparate gatite contin foarte multe grasimi si sunt
nesanatoase pentru organism .
O mare parte a populatiei nipongine de gen masculin sau feminin depasind kg in plus
fata de varsta propriu zisa .
Retete de mancare japoneze

@ »

-Category


Despre Japonia